Ari-Matti Purhonen blir vd för Huoneistokeskus

Värikkäitä taloja vierekkäin Helsingissä. Retta.fi

Ari-Matti Purhonen (45) har utsetts till vd för Huoneistokeskus och medlem i ledningsgruppen för Huoneistokeskus moderbolag Retta från och med den 1 juni 2017. Purhonen övergår till Huoneistokeskus från Martela Oyj. Där har han senast ansvarat för koncernens försäljning, experttjänster och kundstöd samt tidigare för bland annat hela koncernens utbud och affärsverksamheterna i Finland och Sverige.

Diplomingenjör Ari-Matti Purhonen har utsetts till vd för Huoneistokeskus och medlem i ledningsgruppen för Retta från och med den 1 juni 2017. Purhonen har senast arbetat på Martela Oyj som Vice President inom Customers and Workplace Services och dessförinnan som Vice President inom Business Unit Finland & Sweden and Group Offering. Före Martela har Purhonen arbetat på bland annat Hewlett-Packard och Canon.

”Huoneistokeskus är ett starkt och välkänt varumärke, och vi är mycket nöjda med att få Ari-Matti Purhonen för att leda vårt företag. Ari-Matti har en mycket stark och bred bakgrund inom försäljningsledning och också gedigen erfarenhet av konsumenttjänster och konsumentprodukter. Jag tror att han har precis rätt slags kompetens för att fungera som Huoneistokeskus vd och leda Huoneistokeskus till nästa strategiska skede. De senaste åren har bostadshandeln tilltagit betydligt. Jag tror att Huoneistokeskus under ledning av Ari-Matti kan öka sin marknadsandel och ge kunderna ännu bättre service, konstaterar Matti Bergendahl, styrelseordförande på Huoneistokeskus och vd för Retta.

”Huoneistokeskus är ett mycket uppskattat och traditionellt varumärke. De erfarna experterna i olika delar av Finland är en styrka som jag gärna vill utveckla och stärka ytterligare tillsammans med kunderna och personalen. Jag väntar ivrigt på att få leda Huoneistokeskus mot unika kundupplevelser tillsammans med de bästa mäklarna i branschen”, säger Ari-Matti Purhonen.

Som vd för Huoneistokeskus ansvarar Ari-Matti Purhonen för Huoneistokeskus verksamhet på riksnivå och rapporterar till Rettas vd. Lea Jokinen, som har varit tf vd för Huoneistokeskus vid sidan av sitt eget uppdrag, fortsätter som affärsdirektör för Retta Management på heltid från och med den 1 juni 2017.

Mer information

Matti Bergendahl, verkställande direktör, Retta Oy, tfn 040 833 5461

Huoneistokeskus är en pionjär inom fastighetsförmedling som introducerade modern fastighetsförmedling i Finland. Huoneistokeskus har alltsedan 1953 medverkat i många finländares viktigaste köpbeslut. Huoneistokeskus är en del av Retta, Nordens största expert på tjänster inom förmedling och förvaltning av bostäder, fastigheter och verksamhetslokaler. I Retta ingår Huoneistokeskus samt SKV Fastighetsförmedling, Huom! Huoneistomarkkinointi, Retta Isännöinti och Retta Management. Ober-Haus ansvarar för affärsfunktionerna i Baltikum och Hestia för verksamheterna i Sverige och Norge. Retta omsätter årligen cirka 100 miljoner euro och sysselsätter över 1 900 personer. Gemensamt för alla företag är att de betonar kundnöjdheten, som uppnås genom skräddarsydda produkter samt aktiv och professionell service. www.retta.fi www.huoneistokeskus.fi