Kiinteistön lämmitystavan kustannusvertailu– ja aurinkoenergian kannattavuuslaskelma

Kiinteistön lämmitystavan kustannusvertailu

Palvelu tuottaa kiinteistönomistajille tai As Oy:n hallitukselle puolueettoman ja selkeälukuisen lämmitystapavertailuraportin hankesuunnitelman, sekä tuloksien lopputuloksien tulkinnan ja läpikäynnin asiantuntijan johdolla. Palvelu tarjoaa puolueetonta neuvontaa energiatehokkuuteen ja lämmitystapavalintaan liittyen.

Raportin sisältö

  • Nykyinen lämmitysmuoto, sen käyttö – kustannukset ja päästöt
  • Kohteeseen mahdollisesti toteutus – kelpoisten, muiden lämmitysmuotojen arvioitu investointihinta, käyttökustannukset ja päästöt
  • Erikseen potentiaalisiin investointeihin liittyen niiden sisäiset korkokannat, nettonykyarvo sekä takaisinmaksuaika; myös suora vastikevaikutus lasketaan
  • Nykyisen lämmitysmuodon historialliset käyttökustannukset sekä eri vaihtoehtojen tulevaisuudenennusteet
  • Eri vaihtoehtojen vastikevaikutukset tyyppiasunnoittain
  • Alustava poraussuunnitelma; tuotamme näkemyksen, onko tontilla tilaa porata maalämpökaivoja tai onko mahdollisia esteitä porauksien toteuttamiseen
  • Elinkaarikustannusten herkkyystarkastelua

Aurinkoenergian kannattavuuslaskelma

Aurinkoenergialaskelman avulla taloyhtiö saa edullisesti, nopeasti ja
objektiivisesti ymmärryksen siitä, minkä kokoluokan aurinkosähköjärjestelmän
asentaminen taloyhtiön katolle onnistuu teknis-taloudellisesti ja mitä aurinkoenergiajärjestelmän asentaminen tarkoittaisi hyötyjen ja kustannusten näkökulmasta.

Keskeisenä lopputuloksena taloyhtiö saa itselleen päätöksentekomateriaalin, jonka avulla se voi näin halutessaan edistää aurinkoenergiajärjestelmän hankkimista.

Aurinkoenergialaskelma on suositeltavaa tilata yhdessä lämmitystapavertailun kanssa, sillä kyseisillä energiatehokkuusinvestoinneilla on keskinäisiä synergiaetuja. Aurinkoenergialaskelma voidaan tilata erillisenä palveluna ilman lämmitystapavertailua, mutta tällöin palveluun ei kuulu erillistä läpikäyntipalaveria.

Kiinnostuitko?

Mikäli olet jo Retta Isännöinnin asiakas, voit kysyä omalta isännöitsijältänne lisätietoa palvelusta ja sen käyttöön ottamisesta. Mikäli et ole vielä Retta Isännöinnin asiakas, voit kysyä lisää paikalliselta palveluasiantuntijaltamme (alapuolelta löydät yhteystiedot) tai jättää tarjouspyynnön.

Ota yhteyttä myyntiimme

Pekka Sviili
Myynti | Pääkaupunkiseutu
Niko Laine
Ari Räisänen
Myynti | Pohjois-Suomi