BREEAM In-use -sertifiointi

Kaunis maisemakuva katajannokka Helsinki Retta.fi

Vastuullisuus on meille tärkeä arvo

Ympäristöluokitukset eli ympäristösertifioinnit ovat työkaluja kiinteistöjen ympäristötehokkuuden mittaamiseen, todentamiseen ja parantamiseen. Ne auttavat vertailemaan kiinteistöjen ympäristötehokkuutta ja vastuullisuutta.

Ympäristöluokitukseen kuuluu riippumaton kolmannen osapuolen arviointi, jolla varmistetaan kiinteistön tarkoituksenmukainen ja vastuullinen toiminta. Ympäristöluokitus kertoo rakennuksen omistajan ympäristömyönteisyydestä ja se on tapa todentaa kohteen vastuullisuutta sekä hallita riskejä.

Rettan ympäristöluokituskonsepti koostuu Rettan energia- ja ympäristöjohtamisen asiantuntijuudesta, Retta kiinteistö- ja ylläpitojohtamispalveluiden osaamisesta sekä kohteen ympäristösertifioinnin vaatimasta esiselvityksestä perustuen BREEAM In-Use International Residential 2020 (Part 1) -luokitusmalliin. Retta toimittaa ympäristöluokituspalvelun avaimet käteen -periaatteella.

BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) on maailman johtava vastuullisuuden arviointimenetelmä rakennuksille. BREEAM-sertifikaatin saanut kiinteistö täyttää tietyt ympäristöystävälliselle kiinteistölle asetetut kriteerit ja kiinteistö on käynyt läpi ulkopuolisen auditoinnin. Sertifioidut rakennukset luokitellaan viiteen eri luokitustasoon: Pass, Good, Very Good, Excellent ja Outstanding. BREEAM In-Use -luokitus tulee uusia kolmen vuoden välein, mikäli luokitus halutaan pitää voimassa.

Meidan-visiomme.-Nainen-ja-mies-iloisesti-yhdessa-kirjoittaa-sopimusta.-Retta.fi

Tutustu vastuullisuusraporttiimme

Arvot ohjaavat toimintaamme, ja yksi Rettan kolmesta arvosta on ”Toimimme vastuullisesti”. Sen mukaisesti kannamme vastuuta huomisesta sekä yrityksenä että henkilökohtaisella tasolla. Valintojamme ohjaavat vastuu toisistamme, asiakkaistamme, ympäristöstä, yhteiskunnasta ja taloudellisesta menestyksestä. Toimintamme pohjautuu avoimuuteen ja rehellisyyteen.

Meille vastuullisuus tarkoittaa paitsi vastuuta ympäristöstä, myös vastuullisuutta arjessa ja toimintatavoissa. Meille tärkeät vastuullisuustoimet on koottu vuosittaiseen vastuullisuusraporttiimme.