As Oy Tampereen Klingendahl

Mies tietokoneen äärellä.

Kiinteistöosakeyhtiö Tampereen Klingendahl on yli satavuotias arvokiinteistö, johon kuuluu yhteensä 70 huoneistoa. Taloyhtiötä isännöi Mikko Niskanen Retta Isännöinnin Tampereen yksiköstä (ent. Pirkan Isännöintikeskus). Taloyhtiön hallituksen puheenjohtajana toimii Timo Parviainen.

Lähtötilanne:

Taloyhtiöön tehtiin iso talotekninen peruskorjaus, jossa ilmanvaihtokoneet uusittiin ja ilmanvaihto varustettiin tuloilman viilennyksellä sekä lämmön talteenotolla. Korjauksen viestinnästä haluttiin säännöllistä ja tehokasta, mutta samalla tavoitteena oli taata työrauha sekä urakoitsijalle, hallitukselle että isännöitsijälle.

Ratkaisu:

Taloyhtiöissä on tärkeää erottaa perustason viestintä ja esimerkiksi juuri korjausrakentamiseen liittyvä lisääntynyt viestinnän tarve. Retta Isännöinti (silloinen Pirkan Isännöintikeskus) kehitti Klingendahlin peruskorjauksen yhteydessä uudenlaisen korjausrakentamisen viestintäkonseptin. Yritystoiminta mahdollistettiin ison remontin keskellä ottamalla viestintätoimisto yhteistyökumppaniksi korjaushankkeeseen. Viestintäkonseptiin kuului myös vuorovaikutteinen ja reaaliaikainen mobiilisovellus.

Tulokset:

Tehostettu, ammattimainen viestintä antoi tilojen käyttäjille tietoa remontista ennakoivasti, helposti ja nopeasti. Urakoitsijat, hallitus ja isännöitsijä saivat työrauhan, kun tiedottaja vastasi kyselyihin. Asiakkaiden ja urakoitsijoiden kiittämä viestintäkonsepti toi toimistolle Isännöintiliiton myöntämän ”Isännöintiteko 2016” -palkinnon.

“Palaute viestintäkonseptista on ollut positiivista. Työmaa on voinut keskittyä toteutukseen, hallituksella on ollut päällekatsojan ja päättäjän rooli.”

Hallituksen varapuheenjohtaja Pentti Kaivonen