Tekninen arkkitehti

Työpaikkailmoituksen kuvituskuva - Tekninen arkkitehti

Kiinnostavatko kiinteistöalan monipuoliset tehtävät pohjoismaiden suurimmassa kiinteistöjohtamisen ja kiinteistöjen välityspalveluita tarjoavassa konsernissa? Retta Group on asuntojen, kiinteistöjen ja toimitilojen välitykseen sekä hallintaan erikoistunut asiantuntijayritys. Olemme keskellä yrityskulttuurimme muutosta ja haluamme sinut mukaan! Muutoksemme fokuksessa on henkilöstö- ja asiakaskokemuksemme kehittäminen.

Etsimme nyt konsernimme digikehitystiimiin vahvistukseksi

TEKNISTÄ ARKKITEHTIÄ

Haetko uusia tuulia urallesi? Kiinnostavatko kiinteistöalan monipuoliset tehtävät pohjoismaiden suurimmassa kiinteistöjohtamisen ja kiinteistöjen välityspalveluita tarjoavassa konsernissa?  

Tehtävämme digikehityksessä on vastata Rettan digitaalisen ratkaisujen kehittämisestä asiakasrajapinnan asioinnin ja palveluntuotannon työkalujen alueilla. Tiimissämme on nyt vapaana vakituinen teknisen arkkitehdin tehtävä.

Työpisteesi sijaitsee Helsingin Pitäjänmäessä ja raportoit digikehitystiimin vetäjälle.

Tehtäväkenttäsi

Tehtävässä pääset mukaan määrittämään, suunnittelemaan ja toteuttamaan Rettan järjestelmäympäristöä kokonaisuutena. Ylläpidät tietoa organisaation teknisistä kehitysperiaatteista ja osallistut laajasti teknisten ratkaisujen suunnitteluun. Kehitystyötä ja projekteja tehdään tiiviisti yhdessä liiketoimintojen, kumppaneiden ja muiden sidosryhmien kanssa.

Teknisenä arkkitehtinä kuuntelet liiketoiminnan tarpeita ja määrittelet sekä suunnittelet parhaiten tarpeisiin vastaavan teknisen ratkaisun. Varmistat, että mietityt ratkaisut istuvat parhaalla tavalla osaksi Rettan arkkitehtuuria ja huolehdit dokumentaation ajantasaisuudesta. Olet mukana konsultoimassa teknistä suunnittelua laajasti eri projekteissa. Tuet kehitystiimejä ongelmien ratkaisussa projektien toteutusvaiheessa ja kehityksen aikana. Vastaat eri järjestelmiin liittyvien integraatioiden määrittelyistä yhdessä muiden sidosryhmien kanssa. Tehtävässä pääset osallistumaan laajasti eri kehitysprojekteihin eri alueilta sekä kehittämään Rettan teknisen arkkitehtuurin linjauksia.

Oletko etsimämme osaaja?

Jotta menestyisit tehtävässä, sinulla tulee olla vahva tekninen tausta, ymmärrystä ohjelmistokehityksestä ja toimittajien kehityksen ohjaamisesta sekä kokemusta teknisen arkkitehtuurin, digitaalisten palveluiden ja ratkaisujen suunnittelusta. Pidät haasteista ja ongelmien ratkomisesta kehitystyössä. Toki tarvitset myös asennetta, oma-aloitteisuutta sekä sopivan koulutustaustan. Viihdyt nopearytmisessä ympäristössä ja nautit muutoksesta. Sujuva kommunikointi on itsestäänselvyys, tulethan toimimaan valtavan sidosryhmäviidakon keskellä.

Tehtävässä olennaisia osaamisalueita ovat mm. seuraavat:

 • Ymmärrys arkkitehtuurin eri tasoista: tietoarkkitehtuuri, järjestelmä-/sovellusarkkitehtuuri, teknologia-arkkitehtuuri
 • Azure-osaaminen ja teknologiat: Azure DevOps, Azure API Management, Azure AD B2C sekä muut Azure-teknologioilla kehitettävät sovellukset
 • Kokemusta käytössä olevista työkaluista: Github, Jira, Confluence, mahdollisesti myös Contentful
 • Osaamista integraatioista ja APIsta: Integraatioiden ja tietovirtojen suunnittelusta eri järjestelmien ja eri organisaatioiden välille. Olennaisia osaamisalueita ovat mm. Rest APIt, tapahtumapohjainen arkkitehtuuri sekä tietovarastot ja datalaket
 • Kokemusta ja ymmärrystä ohjelmistokehityksestä sekä Custom-kehityksestä ja toteutuksista
 • Hyvät tekniset kommunikaatiokyvyt ja osaamista ja kykyä toimia tulkkina liiketoiminnan ja kehitystiimien välillä sekä tehdä arkkitehtuurin ja teknisten suunnitelmien kuvausta ja dokumentaatiota.

Tehtävässä hyödyllisiä osaamisalueita ovat mm. seuraavat:

 • Osaaminen Microsoft-teknologioista: D365, SharePoint, PowerApps, Teams
 • Ymmärrystä muista kehitystyössä käytetyistä teknologioista: .NET C#, React, Node JS, SQL
 • Osaamista ja ymmärrystä tietoturvan huomioimisesta teknisten ratkaisujen ja arkkitehtuurin suunnittelussa
 • Teknisten tiimien välisen yhteistyön mahdollistaminen ja tukeminen monitoimittajaympäristössä. Kykyä ylläpitää hyviä kehityskäytäntöjä eri kehitystiimien välillä.
 • Lisäksi plussaa on osaaminen/ymmärrys sähköisen allekirjoituksen ja tunnistautumisen ratkaisuista, kokemus talousjärjestelmistä, toiminnanohjausjärjestelmistä tai ohjelmistorobotiikasta.
 • B2B tai B2C asiointipalveluiden kehittämisen kokemus

Mahdollinen toimialaosaaminen esim. kiinteistö-, rakennus- tai talouspalveluiden alueilta katsotaan eduksesi. Mutta tärkeämpää on kiinnostus ja innostus kiinteistöalaa kohtaan ja halu kasvaa toimialan huippuammattilaiseksi.

Miksi kannattaa hakea juuri meille?

Tarjoamme sinulle monipuolisen ja vaihtelevan tehtävänkuvan osana asiantuntevaa tiimiä. Pääset Rettan digikehityksen ydintiimiin, joka toimii koko toimialan digitalisoinnin suunnannäyttäjänä hyödyntäen parhaita teknologioita, kumppaneita ja palveluja. Työsi tueksi saat myös mukavat ja asiantuntevat kollegat sekä ison konsernin kilpailukykyiset edut ja kehittymismahdollisuudet. Tarjoamme myös koulutusta tarpeesi mukaan monipuolisissa koulutuksissamme ja koko henkilöstöllämme on rajaton käyttöoikeus Eduhousen verkkokoulutuksiin.

Arvomme onnistumme yhdessä, uudistamme rohkeasti ja toimimme vastuullisesti ohjaavat jokapäiväistä toimintaamme. Teemme töitä tiiminä kokonaisuus huomioiden ja työkavereita arvostaen. Otamme yhdessä tiiminä vastuun prosessien sujuvuudesta. Tarjoamme mahdollisuuden hybridityöskentelyyn, jossa yhdistyvät osittainen etätyöskentely ja työskentely juuri uudistetussa viihtyisässä toimistossamme. Panostamme siihen, että viihdyt meillä. Lue lisää meistä työpaikkana täällä: Töihin Rettalle – Retta

Näin haet paikkaa

Oletko valmis tarttumaan haasteeseen? Laita hakemusta tulemaan viimeistään 12.2.2023 mennessä. Ethän unohda ansioluetteloasi ja palkkatoivettasi. Käsittelemme saapuneita hakemuksia jo hakuaikana, joten olethan nopea!

Lisätietoja tehtävästä antaa Jussi Rintakoski, Head of PMO and digital development, puh. 040 772 1456 tai sähköpostitse jussi.rintakoski@retta.fi.

Työnantajalupauksemme:

Retta tarjoaa työpaikan, jossa saat kehittyä, ottaa vastuuta ja muuttaa kiinteistötoimialan tulevaisuutta. Työskentelemällä Rettalla pääset osaksi ammattitaitoista ja kehitysmyönteistä työyhteisöä, jossa jokainen saa olla oma itsensä. Yhdessä tekemisessä annetaan tilaa ilolle ja toistemme arvostukselle. Teemme työtä vastuullisesti ja suurella sydämellä. Valtakunnallisena yrityksenä tarjoamme vaihtelevia työtehtäviä, mahdollisuuden haluamallesi urapolulle sekä asiantuntevien kollegoiden tuen.

Henkilöstömme mielestä vahvuuksiamme ovat mielenkiintoiset työtehtävät, henkilöstön reilu ja tasapuolinen kohtelu sekä päätöksenteko. Lisäksi henkilöstömme kokee, että strategiaa ja tulevaisuuden näkymiä viestitään meillä hyvin ja esihenkilömme luottavat tiimiläisiinsä (henkilöstökysely 9/2021).

Toimintaa ohjaavat arvomme ovat:

Onnistumme yhdessä
Yhteistyö sekä asiakkaidemme kanssa onnistuminen takaavat meille yhteisen menestyksen. Luotamme toisiimme ja toimintamme perustuu toistemme kunnioittamiseen.

Uudistamme rohkeasti
Meille on tärkeää, että jokainen meillä työskentelevä voi kokea ammatillista ylpeyttä työstään. Uudistamme rohkeasti osaamistamme, toimintaamme ja toimialaamme asiakkaan ja henkilöstön tarpeet edellä. Meillä on kyky, halu ja lupa tehdä asioita paremmin.

Toimimme vastuullisesti
Kannamme vastuuta huomisesta sekä yrityksenä että henkilökohtaisella tasolla. Valintojamme ohjaa vastuu toisistamme, asiakkaistamme, ympäristöstä, yhteiskunnasta ja taloudellisesta menestyksestä. Toimintamme pohjautuu avoimuuteen ja rehellisyyteen.