Datapäällikkö

Työpaikkailmoituksen kuvituskuva - Datapäällikkö

Kiinnostavatko kiinteistöalan monipuoliset tehtävät pohjoismaiden suurimmassa kiinteistöjohtamisen ja kiinteistöjen välityspalveluita tarjoavassa konsernissa? Retta Group on asuntojen, kiinteistöjen ja toimitilojen välitykseen sekä hallintaan erikoistunut asiantuntijayritys. Olemme keskellä yrityskulttuurimme muutosta ja haluamme sinut mukaan! Muutoksemme fokuksessa on henkilöstö- ja asiakaskokemuksemme kehittäminen.

Etsimme nyt konsernimme tietohallinnon datatiimin vahvistukseksi

DATAPÄÄLLIKKÖÄ

Tehtävänämme datatiimissä on vastata Rettan informaatioarkkitehtuurista, tiedonhallinnasta ja sen kehittämisestä ja tiimissämme on nyt vapaana vakituinen datapäällikön tehtävä.

Suurin osa IT-tiimistämme on Helsingissä, mutta joustavan hybridimallimme ansiosta tehtävää voi hoitaa mistä päin Suomea tahansa. Tehtävässä raportoit data- ja liiketoimintasovellustiimien vetäjälle.

Tehtäväkenttäsi

Tässä tehtävässä pääset mukaan määrittämään ja toteuttamaan Rettan digitaalisen tiedonhallinnan alueilla tapahtuvaa tukea ja kehitystä mm. tietovarastojen sekä raportointi- ja analytiikkatyökalujen (Power BI) alueella vastaten perustietojen hallinnan menetelmistä ja liiketoiminnan tuesta. Kehitystyötä tehdään tiiviisti yhdessä liiketoimintojen, toimittajien ja muiden sidosryhmien kanssa.

Toimintasi keskiössä on viedä eteenpäin kehitystä sekä koordinoitua määriteltyjen palvelujen tukea ja ylläpitoa, huomioiden samalla niin liiketoiminnan kuin palvelujen käyttäjien tarpeet. Tehtävässä toimit tiiminvetäjänä operatiivisen tekemisen osalta mutta myös esihenkilövastuu on mahdollinen.

Datapäällikkönä tärkeimmät vastuusi ovat:

 • Tiedonhallinnan kehittämiseen osallistuminen
  • Tietoarkkitehtuurin soveltaminen ja mallintaminen käsitemalleista fyysisiin tietomalleihin
  • Käsitemallinnus- ja tietokatalogisovelluksen kehittäminen
  • Tiedon käytettävyyden parantaminen; integraatioiden ja operoinnin jatkuva kehitys ja laadun hallinta
 • Tiedon saatavuuden varmistaminen
  • Tuotannossa olevan MS Azure data-alustan tietovarastointi, raportointi- ja analytiikkaratkaisujen ja palveluiden tuki
  • Käyttäjien tuki, saatavilla olevien tietolähteiden hallinta ja tiedon tunteminen
  • Luvitusten ja tiedon sensitiivisyyden hallinta
 • BI-raportoinnin ja analytiikan ratkaisu- ja raporttikehitys ja käyttäjien tuki


Oletko etsimämme osaaja?

Jotta menestyisit tehtävässä, sinulla tulee olla muutaman vuoden kokemus informaatioarkkitehtuurista, raportoinnista ja analytiikasta sekä tiedonhallinnasta. Arvostamme erityisesti kokemusta käsitemallinnuksen ja datakatalogikehityksen saralla. Ymmärrät ja kykenet tulkitsemaan tiedon käyttäjän ja asiakkaan tarpeet. Pidät haasteista ja ongelmien ratkomisesta kehitystyössä. Toki tarvitset myös asennetta, oma-aloitteisuutta sekä sopivan koulutustaustan. Viihdyt nopearytmisessä ympäristössä ja nautit muutoksesta sekä ketterästä kehitystavasta. Tehtävässä hyödyksi ovat hyvät sosiaaliset taidot ja kyky kommunikoida sujuvasti suomeksi ja englanniksi eri sidosryhmien kanssa.

Tehtävässä edellytetään käytännön osaamista joiltain seuraavista osa-alueista:

  • tietokannat (SQL)
  • tietovarastointi (ETL / ELT)
  • tiedon mallinnus (DataVault)
  • data-analytiikka ja raportointi (PowerBI)
  • pilvialustat (AWS tai Azure)

Mahdollinen toimialaosaaminen esim. kiinteistö-, rakennus- tai talouspalveluiden alueilta katsotaan eduksesi. Mutta tärkeämpää on kiinnostus ja innostus kiinteistöalaa kohtaan ja halu kasvaa toimialan huippuammattilaiseksi.

Miksi kannattaa hakea juuri meille?

Tarjoamme sinulle monipuolisen ja vaihtelevan tehtävänkuvan osana asiantuntevaa tiimiä. Pääset Rettan tietohallinnon ydintiimiin, joka toimii koko toimialan datan käytön suunnannäyttäjänä hyödyntäen parhaita teknologioita, kumppaneita ja palveluja. Työsi tueksi saat myös mukavat ja asiantuntevat kollegat sekä ison konsernin kilpailukykyiset edut ja kehittymismahdollisuudet. Tarjoamme myös koulutusta tarpeesi mukaan monipuolisissa koulutuksissamme ja koko henkilöstöllämme on rajaton käyttöoikeus Eduhousen verkkokoulutuksiin.

Arvomme onnistumme yhdessä, uudistamme rohkeasti ja toimimme vastuullisesti ohjaavat jokapäiväistä toimintaamme. Teemme töitä tiiminä kokonaisuus huomioiden ja työkavereita arvostaen. Otamme yhdessä tiiminä vastuun prosessien sujuvuudesta. Tarjoamme mahdollisuuden hybridityöskentelyyn, jossa yhdistyvät osittainen etätyöskentely ja työskentely juuri uudistetussa viihtyisässä toimistossamme. Panostamme siihen, että viihdyt meillä. Lue lisää meistä työpaikkana täällä: Töihin Rettalle – Retta

Näin haet paikkaa

Oletko valmis tarttumaan haasteeseen? Laita hakemusta tulemaan viimeistään 5.2.2023 mennessä. Ethän unohda ansioluetteloasi ja palkkatoivettasi. Käsittelemme saapuneita hakemuksia jo hakuaikana. 

Lisätietoja tehtävästä antaa Head of Applications Heidi Lehessalo puhelimitse 040 868 5210 ma 30.1. klo 12–14 tai pe 3.2. klo 14-16 tai sähköpostitse heidi.lehessalo@retta.fi.

 

Työnantajalupauksemme:

Retta tarjoaa työpaikan, jossa saat kehittyä, ottaa vastuuta ja muuttaa kiinteistötoimialan tulevaisuutta. Työskentelemällä Rettalla pääset osaksi ammattitaitoista ja kehitysmyönteistä työyhteisöä, jossa jokainen saa olla oma itsensä. Yhdessä tekemisessä annetaan tilaa ilolle ja toistemme arvostukselle. Teemme työtä vastuullisesti ja suurella sydämellä. Valtakunnallisena yrityksenä tarjoamme vaihtelevia työtehtäviä, mahdollisuuden haluamallesi urapolulle sekä asiantuntevien kollegoiden tuen.

Henkilöstömme mielestä vahvuuksiamme ovat mielenkiintoiset työtehtävät, henkilöstön reilu ja tasapuolinen kohtelu sekä päätöksenteko. Lisäksi henkilöstömme kokee, että strategiaa ja tulevaisuuden näkymiä viestitään meillä hyvin ja esihenkilömme luottavat tiimiläisiinsä (henkilöstökysely 9/2021).

Toimintaa ohjaavat arvomme ovat:

Onnistumme yhdessä
Yhteistyö sekä asiakkaidemme kanssa onnistuminen takaavat meille yhteisen menestyksen. Luotamme toisiimme ja toimintamme perustuu toistemme kunnioittamiseen.

Uudistamme rohkeasti
Meille on tärkeää, että jokainen meillä työskentelevä voi kokea ammatillista ylpeyttä työstään. Uudistamme rohkeasti osaamistamme, toimintaamme ja toimialaamme asiakkaan ja henkilöstön tarpeet edellä. Meillä on kyky, halu ja lupa tehdä asioita paremmin.

Toimimme vastuullisesti
Kannamme vastuuta huomisesta sekä yrityksenä että henkilökohtaisella tasolla. Valintojamme ohjaa vastuu toisistamme, asiakkaistamme, ympäristöstä, yhteiskunnasta ja taloudellisesta menestyksestä. Toimintamme pohjautuu avoimuuteen ja rehellisyyteen.